Novosti

Pratite dešavanja u RK Sloboda

RK Sloboda dočekuje Bianco Monte Dramu iz Grčke

Rukometni klub Sloboda danas je napress-konferenciji najavio utakmicu 1. kola EHF European Cup-a protiv Bianco Monte Drama 1986 iz Grčke. Utakmica je zakazana u subotu sa početkom u 19.30 satiu Maloj dvorani SKPC Mejdan.

Na press-konferenciji obratili su setrener Zoran Kastratović, kapitenEmir Suhonjić, te sportski direktor Mirza Bulić.

TrenerSlobode Zoran Kastratović:

”Potrudili smo se da u prethodnih šest sedmica pripremimo naš tim da na što bolji način odgovori obavezama u EHF European Cup-u. Kroz trenažni proces i odigravanje šest pripremnih utakmica ekipa će spremna dočekati prvu evropsku utakmicu na domaćem terenu u klupskoj historiji. Što se tiče snage našeg protivnika, imali smo priliku da ih upoznamo i analiziramo u predhodnom periodu.Za razliku od prethodne sezone, kada su nastupali samo sa rukometašima rođenim u Grčkoj,  u ovoj sezoni tim je pojačan dvojicom internacionalaca. Nadam se kvalitetnoj rukometnoj predstavi u subotu.” kazao je Kastratović.

Kapiten Slobode, Emir Suhonjić:

”Za nas veoma bitna utakmica na otvaranju sezone. Svjesni smo da nam pobjeda i eventualni prolaz dalje znači za stvaranje pobjedničkog mentaliteta sa novom ekipom. Želimo da pokažemo da smo naporno radili u proteklom periodu, te da spremni dočekujemo protivnika. S obzirom na povratak publike, niko ne bi bio sretniji od nas da u subotu navečer pobjedom obradujemo naše navijače.”, kazao je Suhonjić u svom izlaganju.

Na press-konferenciji obratio se i sportski direktor Mirza Bulić.

” Poslije 25 godina RK Sloboda ponovno nastupa u euro kupovima. Obezbijedili smo sve uslove da se predstavimo u najboljem svijetlu. Naš cilj je prolazak u drugo kolo. Ovom prilikom želim da se zahvalim JP SKPC ”Mejdan” i RSD ”Sloboda” koji su nam pomogli prilikom organizacije ove utakmice.”, rekao je Bulić.

Utakmica Sloboda –Bianco Monte Drama 1986 je zakazana u subotu sa početkom u 19 sati i 30 minuta u Maloj dvorani SKPC Mejdan uz direktan prijenos na Radioteleviziji Tuzlanskog kantona.