Novosti

Pratite dešavanja u RK Sloboda

RK Sloboda najuspješniji klub, Suhonjić i Čajić najuspješniji sportisti

Sinoć je u organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona održana manifestacija „Izbor sportiste godine 2022.”.

Za najuspješnije sportiste u ekipnim sportovima proglašeni su Emir Suhonjić u kategoriji najuspješnijih seniora i Renato Čajić u juniorskoj kategoriji.

„Nagrada mi mnogo znači, veoma sam sretan. Zahvalio bih se porodici, saigračima, trenerima i upravi kluba bez kojih bih teško došao u priliku da se borim za priznanje. Ova nagrada mi je podstrek za daljnji napredak, te da pokušamo ostvariti jos veće uspjehe”, izjavio je Emir Suhonjić, koji je nedavno dobio poziv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nagradu je sinoć u ime našeg kapitena preuzeo njegov otac, budući da je Suhonjić imao obaveze sa reprezentacijom.

„Neizmjerno sam ponosan na ovu nagradu i nadam se da se neće na ovome završiti i da ću nastaviti činiti sebe i svoju porodicu ponosnima. Također bih se želio zahvaliti porodici, prijateljima i svima ostalima koji su vjerovali u mene, a s obzirom na to da je rukomet kolektivni sport, najviše sam zahvalan svojim saigračima iz kluba koji su mi bili vjetar u leđa”, rekao je Renato Čajić.

Pored imenovanja najuspješnijih sportista, proglašene su i tri najuspješnije ekipe u protekloj godini, a svoje mjesto među njima zasluženo je našao i Rukometni klub “Sloboda”.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što obnašam funkciju sportskog direktora Rukometnog kluba Sloboda, kolektiva koji je od 2018. godine doživio renesansu, gdje je klub od druge lige doveden do najuspiješnijeg kolektiva na Kantonu. Izuzetno sam ponosan na postignute rezultate u proteklom periodu, gdje  zasluge najviše pripadaju upravnom odboru kluba, na čelu sa predsjednikom Ismarom Šabovićem. Oni su obezbijedili sve potrebne uslove za napredak i funkcionisanje kluba. Nadam se da će klub u budućnosti nastaviti sa napredovanjem i ostvarivanjem još boljih rezultata. Ovom prilikom želim da čestitam svima u klubu na zalaganjima koja su dovela klub do jednog od najorganizovanijih u BiH”, izjavio je Mirza Bulić, sportski direktor RK Sloboda.