Novosti

Pratite dešavanja u RK Sloboda

Rukometaši Slobode sutra dočekuju ekipu Iskre iz Bugojna

Tuzla, 30. septembar 2022. godine

Rukometni klub „Sloboda“ danas je održao press konferenciju pred sutrašnju utakmicu sa Rukometnim klubom „Iskra“ Bugojno.

Utakmica četvrtog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se sutra, 01. oktobra, u 19 sati. Na press konferenciji medijima su se obratili trener naše ekipe Siniša Markota i rukometaš Benjamin Čičkušić.

Sutra nas očekuje treća domaća utakmica, u goste nam dolazi ekipa Iskre iz Bugojna. Smatram da je ekipa Iskre puno kvalitetnija nego što je bila u prošloj sezoni, kada su tek u završnim kolima osigurali opstanak. Očekuje nas jedna teška utakmica, nadam se da ćemo odigrati puno, puno bolje nego u Trebinju, da ćemo dati 120% od sebe, da će koncentracija biti maksimalna i da ćemo nastaviti niz nepobjedivosti u Mejdanu“, izjavio je trener Siniša Markota.

Prisutnima se obratio i Benjamin Čičkušić, koji sutra igra protiv svoje bivše ekipe.

Kao što je trener već rekao, očekuje nas utakmica protiv ekipe Iskre iz Bugojna, ekipe u kojoj sam igrao pa možda ne mogu dati nekakav objektivan komentar. Ono što je sigurno jeste da je Iskra dobila na nekoj širini, dobili su dva- tri nova igrača uz stare igrače koji su tu bili, sigurno da će predstavljati malo teži zalogaj za sve ekipe. Ovo je sigurno teža utakmica nego što očekujemo i ako želimo pobijediti moramo biti maksimalno fokusirani od prve minute, dati svoj maksimum na terenu i vjerujem da na taj način rezultat neće izostati“, zaključio je Čičkušić.

Još jednom napominjemo da se utakmica protiv ekipe Rukometnog kluba „Iskra“ Bugojno igra sutra u Mejdanu od 19 sati.