Novosti

Pratite dešavanja u RK Sloboda

Drugi dio sezone Sloboda otvorila pobjedom

Rukometni klub “Sloboda” upisao je prvu pobjedu u novom dijelu sezone, savladavši Rukometni klub “Gračanica” rezultatom 28:25.

Već u prvom minutu susreta Crveno-crni dolaze do vodstva preko Anesa Bečića. U osmom minutu domaćini uspijevaju preokrenuti rezultat na 4:2, no ekipa Slobode u 14. minutu izjednačava na 5:5. U posljednjem minutu prvog poluvremena, gol postiže Benjamin Čičkušić, te naša ekipa odlazi na odmor sa golom prednosti (11:12).

Drugo poluvrijeme ekipa Gračanice otvara sa serijom od tri gola i povećava svoju prednost na 14:12. Uprkos tome, Crveno-crni pokazuju veliku inicijativu te uspijevaju izjednačiti, a zatim i otići na tri gola razlike u 46. minutu. Izuzetan na golu Slobode bio je Berzad Demirović, koji je 16 puta sačuvao mrežu svoje ekipe. U 55. minutu Gračanica izjednačava na 23:23, ali Sloboda se odličnom igrom ponovo odmiče na +3. Na samom kraju drugog poluvremena dosuđen je sedmerac za domaćine, no Demirović je siguran na golu.

Najviše pogodaka na utakmici postigao je Mario Pavlak (9), a u listu strijelaca upisali su se i Čičkušić (7), Mišetić (4), Suhonjić (3), Bečić i Buljina sa po 2 pogotka i Barjaktarović sa jednim pogotkom. Tuzlaci zasluženo nose kući dva boda, a na tabeli trenutno zauzimaju šestu poziciju sa 19 osvojenih bodova.